Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин в маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензин в маслото

преди 3 месеца си купих алфа 145 1.3 i boxer ,след като направих обслужването и останових ,че смесва маслото с бензин някои може ли да помогне с нещо ,да ме насочи на някаде много ще сам ви благодарен

Колега, коригирах заглавието на темата. Моля занапред кръщавай темите си смислено!
    tonov
    alfa 145 1.3i boxer

33

пробваи първо да смениш термостата

Comment

защо термостата тои проблема не е в охлаждането не знам мисля 4е няма общо.ти имал ли си такав проблем
      alfa 145 1.3i boxer

Comment

33

ами да имал съм особенно ако иа караш на къси растоианиа и не работи термостата тоест,постоианно е отворен....

Comment

ще проверя какво е положението с термостата ,дали не може да е от дюзите нещо
          alfa 145 1.3i boxer

Comment

Re: 33

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR
            ами да имал съм особенно ако иа караш на къси растоианиа и не работи термостата тоест,постоианно е отворен....
            Съжалявам, аз нещо не мога да вържа термостата с бензина...и с маслото?!
            Имал съм забил на "отворено" термостат на Ланчата....проблема беше, че просто не загряваше до оптималната температура...
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Когато моторът не загрява, ЕКУ-то обогатява сместа и недоизгорелият бензин се стича в картера и разрежда маслото. Освен това се качва и разходът.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от vencialfa
                Трябва и диагностика.На 33-ката ми така правеше щото не беше в час датчика ,който измерваше темп. на въздуха оттам прави богата смес и т.н. ,резултата смесва маслото с неизгорял бензин
                Първоначално публикувано от krasio_86
                аз ходих на диагностика и имаше няколко грешки и човека ги изчисти но каза че пак ще се натрупват до като не решим проблема с бензина в маслото,а каде се намира тоя датчик но мисля че ако имаше проблем с него щеше да покаже на компютъра
                Първоначално публикувано от ivan dimitrov
                датчикът за температура на въздухът стои на едно гумено съединение между въздушният филтър и дроселовата клапа.Не съм убеден че при диагностиката се хваща защото съпротивлението му се променя в доста широк обхват.Лично аз се съмнявам че от богата смес може да влезе бензин в маслото.Според мен е по-вероятно да е от някой инжектор.
                п.п. Добре ще е да се обединят двете теми.

Лошото е че не може да се обединяват теми, а само да се разделят. Местя мненията тук и трия другата тема.
                А към колегата krasio_86 - моля повече не пускай по една тема в няколко раздела, иначе ще се трият излишните.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Re: Бензин в маслото

тези боксери не са ми ясни, но виж бобините и свещите как са, може да има не добро изгаряне или дори никакво и да се стича бензина в картера, само предположение от мен
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:53.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

откритие

здравеите отново колеги аз вчера проврерих свещите и както колегата raiders каза може и да излезе от тях защото когато я запаля като е студена и оборотите и се качват до кам 1500 и после слизат до 500-600 и аха аха да угасне и пак се вдигат докато не позагрее малко и това може да довежда до недобро изгаряне на горивото и да отива в картера и сега остана да ги сменя и после пак ще пиша какво се е получило
                      alfa 145 1.3i boxer

Comment

тоя термин "стича" как ви се струва , през 3 реда сегменти ,...

няма как да ги меша бензин с масло при нещо друго освен износени сегменти ... иди при Лисан , да ти прегледа колата и спри с това гадаене
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:53.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                          X